Boka en demo
Chefen-01-v2-1

Läsvärt

”Att veta när man vet något och att veta när man inte vet något - det är kunskap”

Konfucius (555 f.Kr-479 f.Kr)

Förläng sommaren!

Anders Hellborg
Publicerat av: Anders Hellborgden 2021-07-08

Äntligen är det dags för sommar och semester. Ett väldigt annorlunda år ligger bakom oss. Ett år där många lärt sig att arbeta på distans men där bristerna i stöd och strukturer också synliggjorts på ett sätt som aldrig tidigare... 

Har du fortfarande svårt att få tillgång till viss information utan att vara fysiskt på jobbet? Eller hanterar du fortfarande olika versioner av samma information i mailen, på c-disken, i Teams eller vad det nu är den här månaden. Saknar du fortfarande överblick över var olika aktiviteter och ärenden befinner sig i processen. Eller tillhör du dom lyckliga som har järnkoll på allt?

Med genomtänkta digitala flöden kan du ju faktiskt se till att ni kan sluta tänka på arbete något som försiggår på bestämda tider på en bestämd fysisk plats - och kanske ni kan njuta av några dagar extra i den svenska sommaren på köpet. För vad är egentligen "distans"-arbete när man har tillgång till allt man behöver oavsett var man är?

 

Låt inte dåligt systemstöd avgöra var och när du arbetar

  • Se till att ni har system och processer som är fullt digitala

Se till att ni har system som går att anpassa efter de uppgifter och arbetssätt som medarbetarna faktiskt har. Dåligt genomtänkta informationsprocesser och bristande systemstöd ökar risken för att alla hanterar olika versioner av informationen eller att saker fastnar på vägen!

 

  • Säkerställ full mobilitet

Se till att ni har system som fungerar på samma sätt mobilt som på datorn utan en massa krångel. System som inte kräver lokala installationer, speciella appar eller annat utan fungerar helt web-baserat och är responsivt och likadant som vid datorn oavsett om du jobbar på en läsplatta eller mobiltelefon.

 

  • Säkerställ att du kan få notifikationer om det är något viktigt

Du ska ju kunna slappna av lite också, eller hur? Se till så att du får notifikationer via mobilen om det är något extra viktigt, och låt det andra vara ett tag. Ett system som håller reda på deadlines minskar risken för att något blir liggande för länge eller glöms bort och ökar dina möjligheter att inte behöva hålla allt i huvudet.

 

  • Automatisering gör livet ännu skönare

Är du den där som alltid är spindeln i nätet? Den som alla frågar om både högt och lågt? Med tydligt uppsatta digitala flöden så kan du ju faktiskt minska behovet av att vara organisationens krockkudde. Låt systemet se till att saker hamnar på rätt bord vid rätt tillfälle helt enkelt.

och 

Ha en skön semester

 

Om du undrar över er potential att få ännu bättre digitala processer börja med att göra vårt test nedan och se om din IT-arkitektur hjälper eller stjälper din informationshantering.

 

New call-to-action

Ämnen: system för dokumenthantering, processhanteringssystem, processmodellering, ärendehantering, dokumenthantering, informationshanteringssystem

Prenumerera på vårt innehåll

Våra populäraste inlägg

Bild på guiden